Jste zde

Domů » Tunisko

Tunisko - ubytování

Tunisku je turismus již 40 let důležitým ekonomickým faktorem. Přirozeně zde naleznete mnoho možností k ubytování. Nabídka je široká – od obyčejných penzionů až po luxusní hotely. Úroveň hotelů je značena počtem hvězdiček, ale klasifikace nemusí vždy odpovídat mezinárodním standardům. U starších hotelů a u hotelů mimo hlavní turistické oblasti musíte počítat s nižší kvalitou.
Hlavní sezóna se počítá od července do půli září, od dubna do června je předsezónní doba. Pozdní sezóna je od listopadu do března.

Velký výběr hotelů nižší třídy a pohostinství naleznete ve starých částech měst nebo v nově vzniklých okresech. Kvalita ubytování je různá, přínosem je blízkost místních lidí a běžného života – často budete jen pár kroků od tržišť, obchodů a kaváren. Některé hotelové pokoje jsou ve špatném stavu – bezpečnost, hygiena a komfort nejsou vždy zajištěny. Také musíte počítat příležitostně s hlukem a s přítomností hmyzu.

Touring Club de Tunisie Vám nabídne celou řadu jednoduchého ubytování (marhalas) v původních obydlích nebo skladištích jako jsou např. jeskynní obydlí v oblasti Matmata – skutečné jeskyně vytesané v horách, které jsou teplé v zimě a chladné v létě a dříve sloužily i jako skladiště zásob nebo v karavanu v Houmt Souk (hlavní město ostrova Djerba), které sloužily dříve k ubytování obchodníků a zvířat z karavan, které zajišťovaly obchod mezi velkými městy severní Afriky.

Další možnost ubytování nabízí kempinky, které jsou v Tunisku velmi málo časté a jsou neoficiální. Dále je zde možnost ubytování v ubytovnách, které se nacházejí ve velkých městech nebo v přímořských oblastech. Cena za ubytování je bez ohledu na věk velmi příznivá. K dispozici je zde většinou pouze společný prostor na spaní, méně často pak i restaurace nebo jiná zařízení. Ve většině zařízeních platí přísná pravidla – o půlnoci se zamyká, proto byste se měli předem o domovním řádu informovat.

Systém objednání ubytování po internetu předem není stoprocentně spolehlivý. Někdy jsou nabízeny i hotely, které již nejsou v provozu. V pozdní sezóně od prosince do března je nalezení výhodného krátkodobého ubytování jednodušší.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB