Jste zde

Domů » Tunisko

Tunisko a thalasso, 1. část

Thalasso - lázeňské služby

V současné době je Tunisko po Francii druhým největším poskytovatelem lázeňských služeb – thalasso. Vedle procedur s mořskou vodou je nabízeno široké spektrum dalších lázeňských služeb. Návštěvníci dnešního Tuniska si mohou v hojnosti vyzkoušet to, co znali a využívali již Římané.

Podél pobřeží se nachází 39 lázeňských center poskytujících služby thalasso (většina je součástí čtyř- nebo pěti-hvězdičkových hotelů), různých terapeutických center a zkrášlovacích studií. Zde můžete vedle již zmíněných služeb najít i příjemnou relaxaci.

Francouzský lékař Bonmardiere vyvinul před 100 lety lázeňskou kúru s použitím mořské vody, kterou pojmenoval podle řeckého výrazu pro moře – "thalassa". Svému institutu ve francouzské Bretani dal název podle tohoto slova – Thalasso-institut.

Bonmardiere ale nebyl prvním, kdo léčivé účinky moře objevil. Tajemství a léčivou sílu mořské vody znali a dovedli ocenit již Římané a antičtí Řekové. Využívali například termální prameny, které se nacházejí ve městech Nefta a Gafsa a které mají pro tělo uvolňující účinky.

Lékaři antického Řecka vyvinuli rozličné přírodní léčivé metody za použití mořské vody – např. masáže nebo různé zábaly (z mořských řas, bahenní). V dnešní době jsou tyto tradiční metody kombinovány s metodami vytvořenými na základě nových vědeckých poznatků – thalasso terapie pro tělo a duši.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB