Jste zde

Domů » Tunisko

Tunisko - sportovní vyžití

Tuniské golfové hřiště

Oblíbeným sportem, který je pro tuniský cestovní ruch důležitý, je golf. V turistických přímořských oblastech jako je např.  Hammamet, Port el Kantaoui, Skanes nebo Tunis (Kartágo) vzniklo v posledních letech mnoho výborných golfových hřišť.

Tak, jak je Tunisko bohaté na krásné ostrovy, pobřeží a rozsáhlé písečné pláže, tak je bohaté i na nabídku vodních sportů. Patří k nim potápění (především Tabarka) a jachting (Port el Kantaoui, Bizerte, Monastir, Sidi Bou Said, Tabarka a La Goulette).
Plavání (v moři nebo hotelových bazénech) nebo rybaření je možné na mnoha místech. Ve většině přístavů jsou nabízeny výlety s rybařením.

Fotbal je v Tunisku nejoblíbenějším diváckým sportem. Tunisko vyhrálo jako první africká země (v roce 1973 proti Mexiku) mistrovství světa a mohlo se kvalifikovat na MS v letech 1998 a 2002. V roce 2004 vyhrálo Tunisko African Cup of Nations. V hotelech najdete informace o místech a časech fotbalových utkání. Tuniská fotbalová sezóna trvá od října do konce března. Utkání se konají většinou o víkendech v odpoledních hodinách.

Obyvatelé Tuniska jsou stejně jako lidé sousedních států Maroka a Alžíru nadšenci vytrvalostního běhu. Na ulicích potkáte hodně ctižádostivých mladých atletů při tréninku. Oblíbených sportem je také volejbal. Hraje se na hřištích nebo na pláži. V turistických centrech se pořádají turnaje v plážovém volejbalu.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB