Jste zde

Domů » Tunisko

Tabarka

Tabarka, Tunisko - pevnost nad mořem

Tabarka leží na severu Tuniska a je klenotem zdejší krajiny. Toto místo velice ocení uvědomělí milovníci přírody, fandové vodních sportů nebo i zanícení archeologové.
Pro strávení komfortní dovolené vám Tabarka nabídne vše, co si srdce přeje. Je zde prvotřídní hotelová infrastruktura, mezinárodní letiště, naleznete zde překrásné – částečně i samostatné pláže, bohatou nabídku na potápění se v korálových útesech, lázeňská centra thalasso a jedno golfové hřiště s výhledem na moře. Můžete zde podniknout různé výlety a zajezdit si i na koni.

Svůj půvab zde nemá pouze pobřeží se svými "jehlicovitými" útesy – tzv. Aiquilles, ale také krajina dále ve vnitrozemí. Podél severozápadního pobřeží se táhne mezi pahorky, sedly a zelenými údolími horské pásmo Mogoden. Osamocené romantické pobřežní zátoky se ztrácejí v krajině, kterou bychom si spojovali spíše s Evropou než se severní Afrikou.

K nebi zde ční břízy, topoly, olše, vrby a především korkové duby. Milovníci přírody se zde mohou těšit z doposud ne úplně probádané krajiny. Kvetoucí louky a pole, místa s úplným klidem jako je Ain Draham nebo malé vesničky např. Sejnane, kde berberské ženy podle tradice vyrábějí překrásné přírodně barvené nádoby. V letních měsících se zde koná mezinárodní Jazzový festival a World Music Festival a promění toto místo v šarmantní Mekku muziky se známými hvězdami.

V okolí Tabarky jako i v samotném městě zanechaly dějiny své stopy. Již asi v 5. stol. př. Kristem zde Féničané založili svou obchodní pobočku Thabraca. V dobách římské nadvlády zažila oblast velký rozkvět a v 16. stol. ji Italové a Andalusané vtiskli mimo jiné i vzhled svou Genuiskou pevností, která ji vystihuje dodnes. Ačkoliv odsud antické svědectví již téměř zmizelo, můžete na něj znovu narazit při putování po vnitrozemí – např. v Chemtou, Dougga nebo Bulla Regia.

Tuniská Tabarka - historie a moře

Tunisko, Maroko na FB