Jste zde

Domů » Tunisko

Sportovní aktivity

Tuniské moře vyznavač kitesurfingu
Autor: sky#walker

V poslední době je stále oblíbenější trávit svou dovolenou aktivně. V době prázdnin a dovolených si lidé chtějí více užít koníčků, na které jim během hektických všedních dní nezbývá čas. Tunisko nabízí širokou škálu programů, a to za velice příznivé ceny. Každý si zde může vybrat podle své chuti. Většina hotelů má nabídku sportovních programů zahrnutou již v ceně ubytování. Na místech, nabízejících tyto služby, najdete i profesionální personál, který je zájemcům k dispozici na všech výkonnostních úrovních.

Na dlouhém písčitém pobřeží je často vyhledávaným sportem surfování na pláži. Je to kombinace surfování pomocí větru a jízdy na skateboardu. Na mělkém moři v okolí ostrova Djerba je vedle surfování velice oblíbené i kitesurfování na písku. Klouzat v poušti na dunách může být opravdu speciálním zážitkem. Další pozoruhodné sportovní dobrodružství, které Tunisko, nabízí je pouze pro odvážné. Na velkém solném jezeře Chott el Djerid můžete vyzkoušet tzv. speed sailing (podvozek na třech kolech, volant, sedadlo a plachta), kdy poháněni větrem kloužete po hladině.

Vodní plochy a přístavy jsou v Tunisku vyhledávaným atraktivním cílem také pro potápěče. 1300 km dlouhé pobřeží láká turisty svými rozmanitými podobami. Vyznavači potápění najdou překrásný podvodní svět na pobřežích celého Tuniska, především ale v okolí města Tabarka. V Tunisku je 18 potápěčských center, které nabízejí zájemcům o potápění vynikající vybavení a vyškolený personál.

Tunisko, které je známé i pro lov mořských hub a korálů, podniká v této oblasti již od šedesátých let minuého století. Díky politice aktivní ochrany životního prostředí, hraje země v Africe velkou úlohu v oblasti ochrany životního prostředí a většina pobřeží je ve vynikajícím stavu. Doporučujeme především oblasti Monastir - Mahdia, Sousse, Tabarka a Bizerte.

Nové výzvy mohou turisté najít také ve vzduchu. Při seskocích padákem, letech balónem přes poušť nebo při létání v malých sportovních letadlech se vám otevřou nové pohledy na krajinu. Tuniské aerokluby se nacházejí téměř po celé zemi.

Také u trekkingu budete zažívat radost z dobrodružství. Můžete si vybrat severní, zelenou část Tuniska s rozlehlými vinicemi a olivovníkovými plantážemi nebo fascinující pouštní krajinu Sahary s odlehlými horami, solnými jezery a osamělými horskými oázami. Ať již cestujete pěšky, na horském kole nebo na velbloudu, budete potřebovat hodně pravého sportovního nadšení.

Geografie: 

Místo

Tabarka 36° 57' 26.3412" N, 8° 45' 27.9504" E
Location

Tunisko, Maroko na FB