Jste zde

Domů » Tunisko

Raf Raf

Tunisko - město Raf Raf

Raf Raf je město na severu Tuniska, kde žije asi 10 tisíc obyvatel. Patří do guvernorátu Bizerta a nachází se asi 40 km východně od stejnojmenného města Bizerta, 7 km směrem na východ od Ras Jebelu a 60 km severně od hlavního města Tunis.

Raf Raf je rozdělen pohořím na dvě části: centrum města se nachází severně od místního pohoří, které se táhne od západu na východ a dosahuje až k Djebel Nadhour a mysu Farina, který ohraničuje Tuniský záliv. Naproti ostrovu Pilau, který je vzdálený asi 2 km od pobřeží, se na pevnině nachází turistické středisko Raf Raf Plage (nebo také El Hmari) s nádhernou pláží. Je oblíbené především mezi samotnými Tunisany.

Uprostřed léta, kdy jsou v hlavních tuniských letoviscích pláže plné turistů, doporučujeme vyrazit na místní pláže. Ty jsou tady opravdu "nekonečné" a vždy najdete volné místo. Písek je nádherně bílý a jemný, vstup do moře je pozvolný a zaručuje tak příjemné koupání.

Autobusy sem žádné nejezdí, proto doporučujeme pro návštěvu tohoto nádherného místa zapůjčit auto. Půjčovny nejsou příliš drahé a ještě uvidíte mnohem víc zajímavostí.
Město je také známé pro výrobu výborného muškátového vína.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB