Jste zde

Domů » Tunisko

Půjčení auta v Tunisku

Tunisko - auto

Pokud si chcete na dovolené půjčit auto, rezervujte si ho přes internet již před cestou. V Tunisku je to pak většinou i mnohem dražší. Pokud chcete poznat zemi na vlastní pěst, je půjčené auto opravdu ideální na to, abyste se seznámili se zemí i jejími obyvateli.

Obvykle počítejte s cenou od 60 euro na den. V ceně je zahrnuto pojištění, daň a neomezený počet kilometrů. Půjčovné vám možná připadá přemrštěné, ale až zjistíte, jak vysoká jsou v Tunisku dovozní cla na auta, hned vám bude cena připadat pochopitelná.

Ceny soukromých půjčoven vypadají na první pohled nižší, ale musíte si uvědomit: K půjčovnému se přičítá 17% DPH, dále 8 euro za kolek, případně havarijní pojištění a pojištění cestujících při nehodě (u většiny cestovních kanceláří již zahrnuto v ceně). I v případě úplného havarijního pojištění jste povinni platit ne zrovna malou spoluúčast. Menší škody tedy v Tunisku vždy zaplatíte vy!

Pokud se chcete autem vypravit i do vzdálenějších oblastí, dejte pozor na to, aby měla půjčovna co nejvíce poboček v celé zemi. Jinak byste museli – například po nehodě – dopravit auto na vlastní náklady třeba na ostrov Djerba. Auto si nejprve vyzkoušejte a pokud objevíte nějaké škody, zaznamenejte si je. Potom se můžete vydat na delší cestu.
Pokud nemáte kreditní kartu, zaplatíte kauci ve výši půjčovného, kterou dostanete po vrácení vozu skoro vždy v dinárech nazpět.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB