Jste zde

Domů » Tunisko

Peníze v Tunisku, 2. část

Tuniská měna - Dinár

Banky, větší hotely, autopůjčovny, lepší restaurace a některé obchody přijímají i platební karty (například Visa, American Express, Eurocard nebo Diners Club), přičemž nejrozšířenější kartou v Tunisku je Visa. V mnoha katalozích cestovních kanceláří najdete u hotelů také informaci o tom, jakou kartou v něm můžete platit. Na venkově vám karta moc nepomůže, tam chtějí všichni vidět hotovost.

Peníze z bankomatu jste si donedávna mohli vybrat jen na několika místech. Díky kartám Visa a Eurocard si můžete bez problémů vybrat peníze již například i ve městě Houmt Souk na ostrově Djerba a ve větších hotelech. Jedná se o nejjednodušší a nejjistější způsob výměny peněz. Při výměně peněz mimo hlavní turistická centra nebo v jiném hotelu, než jste se ubytovali, po vás budou vyžadovat cestovní pas.

Výlety si také musíte koupit za hotové, protože cestovní kanceláře výlety pouze zprostředkovávají. Ceny výletů se od sebe mohou značně lišit. Pokud se podíváte, za kolik koupíte výlet třeba v sousedním hotelu, můžete ušetřit dost peněz. Při tomto srovnání byste ovšem měli brát v úvahu nabízené služby. Pokud se jedná o výlety s přenocováním, může být nabízené ubytování velmi skromné i luxusní, ale rozdíl v ceně není tak velký, jak by se dalo předpokládat. Zjistěte si, zda je v ceně zahrnuto i vstupné, strava atd.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB