Jste zde

Domů » Tunisko

Horské oázy

Oázy a hory, to je opravdu zvláštní kombinace. V Tunisku, ve stínu datlových palem, byly postaveny vysoko v okrově zbarvených horách tři vesnice. Jsou to zajímavé příklady, které dokazují, co obyvatelé Sahary dokáží vybudovat za nesnadných podmínek u jednoduchého horského pramenu.

V horské oblasti Chebika stéká do rokliny blahodárná voda z vodopádu. Dále teče do malého řečiště, podél kterého rostou palmy a je zde slyšet působivé kvákání malých žabek. Nejkrásnější pohled na tuto oázu je z horských svahů při západu slunce.

Horská oáza Tamerza vypadá, jakoby visela na konci obrovského kaňonu, ze kterého je překrásný výhled daleko do údolí až k oblasti Chott a k pískovcovým pahorkům. Tato stará a opuštěná vesnice se rozkládá podél palmového háje, který je obklopen nádhernými vodopády.

Mides – nejzápadněji položená a zřejmě i nejpůsobivější oáza. Tato oáza je zasazena do oázové zahrady a zasahuje do závratně působícího kaňonu. Byla také místem natáčení filmu Anglický pacient. Při procházce starou částí vesnice přijdete až na místo, kde Hollywood zanechal své stopy.

Výlety do horských oáz nabízejí místní kanceláře ve městě Tozeur nebo i v přímořských letoviscích.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB