Jste zde

Domů » Tunisko

Golfová hřiště v Tunisku, 3. část

Tozeur - golfové hřiště Golf des Oasis

Golfové hřiště Golf des Oasis se nachází na okraji pouště Sahara. Nachází se mezi palmovým hájem v oáze Tozeur, která se řadí k nejkrásnějším v zemi, a hotelovou zónou. Mezinárodní letiště Tozeur je odtud vzdáleno asi 10 min jízdy.

Toto nejmladší golfové hřiště v Tunisku se rozprostírá v okouzlující krajině a nabízí hráčům nezapomenutelné zkušenosti. Hřiště je 18-ti jamkové a bylo navrženo Donaldem Freamem. Hráči se pohybují mezi palmami a musejí se vyrovnat se skálami a kaňony, které tvoří přirozené překážky.

V zájmu zachování hladiny spodních vod je 25 ha travnaté plochy zavlažováno recyklovanou vodou. Obtížná je jamka č. 3, která je obklopena popínavými rostlinami. Povoleno je 9 odpalů.

Hřiště nabízí 18 jamek, PAR 72, 6400 m, golfovou akademii a v bdoucnu se zde plánuje rozšíření na 36 jamek.
Golfový klub nabízí prodejnu, salonek, bar, restauraci, terasu ve stylu "berberského stanu", privátní salonek a půjčovnu.

Golfový klub je skutečnou oázou klidu a hráčům nabízí v typicky saharském prostředí prostor pro odpočinek. V blízkosti golfového hřišti se nacházejí krásné hotely. Okolní krajina je ohromující, najdete zde vše, co vám umožní vychutnat si výjimečný pobyt s golfem.

Golfové hřiště Tabarka Golf se nachází v hotelové oblasti, 175 km severozápadně od Tunisu a dalo by se charakterizovat jako "mezi mořem a lesem". Nachází se v centru nejvíce zeleného regionu Tuniska.

Povrch hřiště je mimořádný, piniové háje, rybníčky a písečné duny lemují okolní pohoří. Hřiště poskytuje nádherný výhled na mořskou krajinu. Golfové hřiště Tabarka patří k jedněm z mála hřišť na světě, která jsou zasazeny do tak nádherného prostředí.

Terén hřiště byl navržen Ronaldem Freskem. Hřiště nabízí 18 jamek, 6306 m, PAR 72, golfovou školu s 9 jamkami, cvičnou louku a to vše na celkové ploše 110 ha. Postavení jamky č. 7 je velice speciální, leží totiž přímo u moře.
Golfový klub nabízí sekretariát, prodejnu, salonek, bar, restauraci, terasu, převlékací kabinky a půjčovnu.

Hřiště Djerba Golf Club se rozprostírá mezi mořem a pláží v krajině poseté palmami, která je pro oblast ostrova Djerba typická. Prostředí je nádherně exotické, hřiště je položeno naproti hotelové zóně na severní straně ostrova. Na mezinárodní letiště se odsud dostanete asi za 20 minut.

Golfové hřiště navrhl architekt Martin Hawtree, je ideální pro hráče všech úrovní. Hřiště sestává ze třech 9-ti jamkových hracích ploch s různými stupni obtížnosti. Pro vyzkoušení všech hracích úrovní mohou hráči hru různě kombinovat.

První 9-ti jamkové hrací pole "Les Acacias" je ideální pro začínající hráče, druhá dvě jsou vhodná pro hráče zkušenější. Hráči zde musí počítat se silným větrem od moře, který je zde nejvíce cítit u 9-ti jamkového pole "La Mer", které se rozprostírá přímo na břehu.

Golfová hřiště celkem nabízí 27 jamek, Les Acacias: PAR 36, 2685 m, La Mer: PAR 36, 3125 m, Les Palmiers: PAR 37, 3044 m. Najdete zde golfovou akademii, 6 patovacích greenů a to vše na ploše 120 ha.
Golfový klub nabízí prodejnu, bar, restauraci, terasu, salonky a půjčovnu.

Část golfového hřiště Djerba Golf Club
Geografie: 

Místo

Golfové hřiště Tabarka Golf 36° 57' 2.7108" N, 8° 47' 38.0724" E
Location

Tunisko, Maroko na FB