Jste zde

Domů » Tunisko

Golfová hřiště v Tunisku, 2. část

Hammamet - golfové hřiště Citrus Golf Course Hammamet

Golfové hřiště Citrus Golf Course Hammamet, to jsou dvě hřiště na jednom místě. Golfová hřiště jsou umístěna nedaleko letoviska Hammamet a hotelové oblasti. Mezinárodní letiště Tunis leží ve vzdálenosti 80 km a město Monastir 100 km. Obě hřiště výborně využívají místní přírodní podmínky.

Hřiště Les Oliviers nabízí 18 jamek, PAR 72, 6106 m. Hřiště La Foret nabízí 18 jamek, PAR 72, 6066 m, 9 jamek compact, PAR 28, 1221 m, driving – range se 120 odpališti, putting – green a pitching – green o celkové ploše 173 ha.

Golfový klub nabízí prodejnu, bar, restauraci, terasu, převlékací kabinky a sprchy. Nachází se zde také půjčovna a jsou zde pořádány tréninkové workshopy. Z některých okolních hotelů je také zajišťována doprava na hřiště a zpět.

Golfové hřiště Kantaoui Golf Course leží v centru letoviska Port El Kantaoui. V blízkosti hřiště se nachází přístav. Mezinárodní letiště Tunis leží ve vzdálenosti 130 km a Monastir 20 km. Toto renomované golfové hřiště bylo vybudováno týmem mezinárodních architektů a konalo se zde již mnoho mistrovských turnajů jako třeba Tuniský Senior Open.

Hřiště je rozdělené na dvě části, přičemž každá z nich má jiný terén. "Sea Course" má rovný terén u mořského pobřeží a "Panorama Course" se vine mezi pahorkami a skýtá výhled na celé letovisko.
Obě hřiště jsou vhodná pro hráče všech úrovní.

Golfové hřiště skvěle zapadá do krajiny. Původní krajinné prvky jako např. staré studny, historické zavlažovací kanály, olivové stromy a stoleté palmy zde byly zachovány. Na hřišti bylo ještě zasázeno mnoho nových stromů.

Hřiště Sea Course nabízí 18 jamek, PAR 72, 6237 m. Hřiště Panorama Course nabízí 18 jamek, PAR 72, 6045 m o celkové ploše 130 ha. Dále zde najdete putting green a driving range, golfový klub nabízí bar, restauraci, terasu s výhledem, převlékací kabinky, prodejnu a půjčovnu.

Golfové hřiště Carthage La Soukra Golf Club bylo postaveno v roce 1927. V Africe patří k jedněm z prvních hřišť vůbec. Hřiště se nachází v hotelové pobřežní oblasti Kartága, 10 minut od mezinárodního letiště v Tunisu. Toto hřiště je snadno dostupné z hotelů v Hammametu, Tunisu a Gammarthu.

Specifický šarm tomuto okouzlujícími místu propůjčují budovy, které jsou postavené v maurském stylu a bujná středozemní vegetace jako pinie, cypřiše, mandarinkovníky a století staré eukalyptové stromy. V roce 1991 bylo golfové hřiště podle plánů architekta Yves Burelu zrenovováno a kromě nového "kabátu" získalo i dvě umělá jezírka.

Golfové hřiště je technicky náročné, vyžaduje zručnost a preciznost. Hřiště nabízí 18 jamek, 4524 metrů, PAR 66, golfovou školu, cvičnou louku s 30 odpališti a to vše na ploše 29 ha.
Golfový klub nabízí bar, restauraci s výhledem do krajiny, tenisové kurty a biliárd.

Golfové hřiště El Kantaoui Golf Course
Geografie: 

Místo

Citrus Golf Course Hammamet 36° 25' 34.2696" N, 10° 32' 48.1812" E
Location

Tunisko, Maroko na FB