Jste zde

Domů » Tunisko

Tataouine - památky a zajímavá místa

Tataouine - Ksar Ouled Soltane

Tataouine je centrem cestovního ruchu na jihu Tuniska. Navzdory tomu, že je město důležitým turistickým bodem při okružních jízdách po vnitrozemí, zachovalo si toto místo svůj původní charakter i architekturu.
Tržiště v Tataouine je jedním z nejvýznamnějších míst tohoto města, bývá otevřeno v úterý a ve čtvrtek. Město také organizuje každoročně v březnu slavnosti.

Oblast je známá hlavně pro své ksour (opevněná berberská obydlí) z 15. a 16. století, například malebná ksar Ouled Soltane. Také berberské vesnice Chenini a Douiret značně přispívají ke kouzlu této oblasti. Tyto osady se pyšní krásnými klenutými budovami z nepálených cihel, které se nazývají ghorfa.

Když George Lucas natáčel film Star Wars (Hvězdné války) na různých místech Tuniska, pojmenoval fiktivní domovskou planetu Luke Skywalkers Tatooine, a tak získalo toto místo oblibu mezi fanoušky filmu Star Wars.
Městečko se také objevilo na konci filmu Akta X jako Foum Tataouine. Nacházelo se zde zařízení, kde se provozovaly experimenty s mimozemskými viry.

Tataouine - Chenini
Tataouine - Douiret
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB