Jste zde

Domů » Tunisko

Monastir

Monastir - pevnost Ribat
Autor: Prof. Mortel

V jižní části mořského zálivu Hammamet leží město Monastir. Je to překrásný kus tuniské země s mírným klimatem, jasně modrou oblohou a zářivým mořem. Uprostřed příjemné atmosféry můžete strávit klidnou, ale přitom zajímavou dovolenou.

Pobřežní riviéra má kvetoucí půvab, rostou zde třpytivé tamaryšky, rostliny aloe, olivovníky, purpurové buganvilie, ibišky, bílé jasmíny nebo krásné palmy.
Monastir je moderní město a přesto je zde stále přítomný duch historického dědictví a tradice Tuniska. Jednou z hlavních památek města je Ribat – velice působivá pevnost.

Pláže Monastiru jsou písčité a patří k nejkrásnějším plážím Tuniska. Naleznete zde luxusní hotely a rodinná zařízení, kde jsou na programu zábavné animace a folklorní večery. Aktivní sportovci si zde přijdou také na své, v nabídce je jachting, surfování, paragliding, vodní lyžování, potápění, jízda na koni, tenis, lukostřelba, plážový volejbal a další sporty.

Užít si můžete výlet lodí po azurově-modrém pobřeží, procházku po promenádě v přístavišti s mnoha jachtami z celého světa nebo po pláži až k rybářskému přístavišti a zajímavým jeskyním El Kalia.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB