Jste zde

Domů » Tunisko

Města Ksar Hellal a Bekalta

Mezi letovisky Monastir a Mahdia v Tunisku se rozkládá krásné mořské pobřeží. Pláže jsou písčité, mořská voda je průzračná a od krásného horizontu nemůžete odpoutat pohled. V těchto místech, které byly dříve osadami Punů a Římanů, se nacházejí půvabná městečka Ksar Hellal a Bekalta.

Návštěvu Ksar Hellalu (20 km jižně od Monastiru) by si neměli nechat ujít ti, kteří mají rádi látky a tkaniny všech druhů a barev - a to především každé úterý, kdy se zde konají pestré trhy. V roce 1934 zde také zaloužil budoucí tuniský prezident Habib Bourguiba opoziční stranu Neo-Destour, a na jeho počest zde byla postavena socha.

Městečko Bekalta (30 km jižně od Monastiru) je zase plné místních rybářů, které můžete při jejich každodenní činnosti pozorovat. Na své si zde přijdou i milovníci dobrého jídla, kulinářské speciality z čerstvých ryb můžete ochutnat třeba v restauraci "Fishstory" v hotelové rezidenci Residence Ayed.

Bekalta je postavená v blízkosti starobylého přístavního města Thapsus, pravděpodobně založeného Kartáginci. V roce 46 př.n.l. se zde odehrála slavná bitva mezi vojáky Julia Caesara a Pompeiovými spojenci.

Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB