Jste zde

Domů » Tunisko

Hammamet - památky a zajímavá místa

Hammamet - Medina

Jádro města Hammamet tvoří historická Medina (staré město) na špičce poloostrova. Malá (200 × 200 metrů) Medina je celá obestavěna zdí a v jejím jihozápadním rohu se nachází pevnost (kasbah). Velká mešita pochází z 15. století, mešita Sidi-Gailani z roku 1798.

Mezi hlavní bránou a kasbahem jsou částečně ukryté uličky s tržišti (souks), ve kterých dnes již zcela převládají obchody se suvenýry. Mimo historickou část, přímo u moře, leží islámský hřbitov a naproti zdi historického města je malý italský hřbitov. Najdete zde například hrob Bettino Craxi, ministerského předsedy Itálie z let 1983 - 1987.

V centru moderního města, na sever od Mediny, leží náměstí Place des Martyrs s památníkem ve tvaru Eiffelovy věže, který připomíná "mučedníky" z období tuniské války za nezávislost. Náměstí je také centrem města, začínají zde dvě hlavní ulice. Směrem na sever se nachází Avenue Habib Bourguiba a na východ Avenue de la République.

Turistická zóna Hammametu je rozdělena na dvě části, které se rozkládají směrem na západ a na východ od centra města, a táhnou se v délce několika kilometrů podél pláží.

Východně od města začíná menší "Zone Touristique Hammamet Nord". Jižní hotelová zóna se rozprostírá v délce 20 km až k nově postavenému turistickému centru Yasmine. V jižní hotelové zóně, cca 3 km od centra, se nachází také kulturní centrum v bývalé vile rumunského milionáře George Sebastiana, ve kterém se v létě koná mezinárodní festival s divadelními, hudebními a folklorními přehlídkami.

Hammamet - Medina
Hammamet - pevnost
Hammamet - náměstí Place des Martyrs
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB