Jste zde

Domů » Tunisko

Aktivní dovolená, 2. část

Část golfového hřiště v Tunisku

Golf

Na okraji Sahary dokonce najdete golfové hřiště Golf des Oasis. Toto ještě v nedávné době nejmladší golfové hřiště pro Tunisko se rozprostírá v okouzlující krajině a nabízí hráčům nezapomenutelné zkušenosti. Rozkládá se naproti palmovému háji Tozeur, který se řadí k nejkrásnějším v zemi.

18-ti jamkové hřiště bylo navrženo Donaldem Freamem. Hráči se pohybují mezi palmami a musejí se vyrovnávat se skalami a kaňony, které tvoří přirozené překážky. V zájmu zachování hladiny spodních vod je 25 ha travnaté plochy zavlažováno recyklovanou vodou.

Obtížná je jamka č. 3 - je obklopena popínavými rostlinami. Golfový klub je skutečnou oázou klidu a svěžesti a hráčům nabízí v typicky saharském prostředí prostor pro odpočinek. V blízkosti golfového hřišti se nacházejí krásné hotely a mezinárodní letiště Tozeur je vzdáleno jen pár kilometrů od hřiště.

Hřiště se nachází mezi palmovým hájem a hotelovou zónou, okolní krajina je skutečně ohromující. Golfový klub nabízí prodejnu a půjčovnu sportovních potřeb, bar, restauraci, terasu ve stylu "berberského stanu", privátní salonek. Najdete zde tak vše, co vám umožní vychutnat si výjimečný pobyt spojený s golfem.

Výlety do pouště

Člověk byl od pradávna pouštní krajinou fascinován a okouzlován. Poušť představuje svobodu, krásu a nekonečnost. Člověk zde nalezne sám sebe a pozná své vlastní hranice.

Tuniská Sahara zabírá skoro polovinu plochy celé země. Písečná poušť se zde potkává také s pouští kamennou nebo solnou. Červené duny, bílé duny, měsíční krajiny se solnými jezery, ve kterých se zjevuje fata morgána - iluze, realita nebo prostě magie této neskutečné krajiny, která inspirovala již mnoho umělců a režisérů.

Většina turistů přijíždí do země Tunisko strávit svou dovolenou do některého z hotelů na pobřeží. V minulých letech ale bylo postaveno mnoho komfortních hotelů i v pouštních místech Douz, Tozeur, Nefta, Kebili nebo Tataouine.

Jako alternativa k dovolené strávené na pláži jsou nabízeny výlety terénními vozy nebo na horských kolech, a dále návštěvy palmových oáz oblasti Djerid. V nabídce jsou také výlety do Ksour a Ghorfas, výlety do pouště na velbloudech nebo návštěva nádherně barevných festivalových slavností v Douzu a Tozeuru.

Ve městě Nefta si mohou přijít na své vyznavači pouštního lyžování, na solném jezeře Chott je nabízen speedsailing a na více místech si můžete vyzkoušet jízdu pouští na čtyřkolce.

Výlety na dromedárech

V místech, kde jsou duny příliš vysoké a kde není možné použít terénní vozidlo, jsou výbornými společníky dromedáři. Na nich se můžete nechat provézt pouštními oblastmi. Vyjížďka na dromedárech je možná pro všechny věkové kategorie - od dětí až po seniory. Každý si může (a minimálně jednou za život by měl) jízdu na dromedáru vyzkoušet.

Geografie: 

Místo

Golfové hřiště Golf des Oasis, Tozeur 33° 55' 8.4972" N, 8° 8' 20.5584" E
Location

Tunisko, Maroko na FB