Jste zde

Domů » Tunisko

Aktivní dovolená, 1. část

Tuniské pouštní městečko Matmata
Autor: Kraken_Boy

Trávit svou dovolenou aktivně chce stále více a více lidí. V době prázdnin a dovolených si lidé chtějí totiž užívat koníčků, na které jim během hektických všedních dní nezbývá čas.

Tunisko nabízí širokou škálu sportovních programů, a to za poměrně příznivé ceny. Každý si zde může vybrat podle své chuti. Většina hotelů typu all inclusive má nabídku sportovních aktivit zahrnutou již v ceně ubytování.

Surfování a sandboarding

Na dlouhém písečném pobřeží je často vyhledávaným sportem kromě surfování ve vodě také sandboarding na pláži - je to kombinace surfování pomocí větru a jízdy na skateboardu.

V mělkém moři na pobřeží ostrova Djerba je vedle surfování velice oblíbený i kitesurfing. Další zajímavé sportovní dobrodružství je pro odvážné - na velkém solném jezeře Chott el Djerid můžete vyzkoušet tzv. speedsailing - podvozek na třech kolech, volant, sedadlo a plachta. A vy, poháněni větrem, jen kloužete po hladině.

Potápění

Vodní plochy a přístavy jsou v Tunisku vyhledávaným atraktivním cílem. 1300 km dlouhé pobřeží láká turisty svými rozmanitými podobami. Vyznavači potápění najdou překrásný podvodní svět na pobřežích celého Tuniska, především ale v okolí města Tabarka.

V zemi je pár desítek potápěčských center, které nabízejí zájemcům o potápění vynikající vybavení a vyškolený personál. Tunisko, které je známé také pro lov mořských hub a korálů, podniká v této oblasti již od šedesátých let.

Díky politice aktivní ochrany životního prostředí hraje tato africká země velkou úlohu v oblasti ochrany životního prostředí, a tak jsou tuniská pobřeží ve vynikajícím stavu. Především oblasti Monastir - Mahdia, Sousse, Tabarka a Bizerte lákají k návštěvě.

Jachting

Také jachting je Evropany v Tunisku pořád více vyhledáván. V přístaviště mají zájemci o plachtění k dispozici veškeré možné vybavení, a to za velice slušné ceny. Voda, elektřina, sociální zařízení, televize a možnost telefonní přípojky - to vše je zájemcům o pobyt na jachtách poskytnuto.

Ve vzduchu

Nové výzvy mohou turisté najít také ve vzduchu. Při seskocích padákem, letech balónem přes poušť nebo při létání v malých sportovních letadlech se vám otevřou nové pohledy na krajinu. Tuniské aerokluby se nacházejí téměř po celé zemi.

Trekking

I při trekkingu zažijete radost z dobrodružství. Můžete si vybrat severní, zelenou část Tuniska s rozlehlými vinicemi a olivovníkovými plantážemi nebo fascinující pouštní krajinu Sahary s odlehlými horami, solnými jezery a osamělými oázami. Ať již budete cestovat pěšky, na horském kole nebo na velbloudovi, budete potřebovat hodně pravého nadšení.

Pouštní městečko Tataouine - typické domy
Geografie: 

Místo

Tabarka 36° 57' 22.5144" N, 8° 45' 34.218" E
Location

Tunisko, Maroko na FB