Jste zde

Domů » Tunisko

Zarzis

Tunisko - část letoviska Zarzis
Autor: www.sqfp.info

Zarzis je pobřežní místo u Středozemního moře s bezcelním přístavem, na jihovýchodě Tuniska. Žije zde asi 100 000 obyvatel. Letovisko leží na tuniské pevnině a s protilehlým ostrovem Djerba je spojen 7 km dlouhou cestou, která byla postavena již v antické době Římany. Ze Zarzisu do hlavního města Djerby - Houmt Souk - je to asi 53 km.
Toto malé, ale krásné letovisko leží přímo u palmového háje.
Hlavním zdrojem příjmů je cestovní ruch, nejdůležitější obchodní komoditou je sůl, která je získávána z velkých solných jezer ve vnitrozemí. V místě se pravidelně několikrát týdně konají trhy, které určitě nezapomeňte navštívit.

Letovisko je také nazýváno "Zelenou oázou", protože zde roste na 120 tisíc datlových palem a 700 tisíc olivovníků. Dominantou města je Velká mešita (Grand Mosque), která vás zaujme baravnými dveřními a okenními oblouky a gigantickým minaretem.
Turistická zóna začíná asi 3 km severně od centra Zarzisu. Najdete zde dlouhé a krásné písčité pláže, kouzlo starých tradic a hotely, které jsou postaveny v pro krajinu typickém stylu a nabízejí veškerý komfort.

Zarzis - přístav
Autor: n_kanenas
Zarzis - Velká mešita
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB