Jste zde

Domů » Tunisko

Yasmine Hammamet

Pláž a přístav v tuniském letovisku Yasmine Hammamet

V roce 1990 započal jeden z největších projektů tuniského turistického průmyslu – výstavba letoviska Yasmine Hammamet. Na ploše 277 ha v severní části zálivu Hammamet vyprojektovali tuniští architekti vysoce moderní turistický sen. Najdete zde kolem 50 hotelů (80% z nich je čtyř a pěti-hvězdičkových), kongresové centrum, přístav, kotviště jachet, nově postavenou čtvrť - Medinu, lázeňské centrum Thalasso, kasino i diskotéky. To vše se nachází u 1,5 km dlouhé plážové promenády. Také zde jsou plážové kluby, nákupní galerie, velké množství kaváren a dokonce dvě golfová hřiště. Yasmine Hammamet je již dnes nazýván perlou Tuniska. Architektonický styl tohoto nového městečka je záměrně držen v tuniském stylu. Paláce a obytné budovy připomínají svými fasádami a modrou barvou městečko Sidi Bou Said, hotely jsou zase jako z pohádky Tisíc a jedna noc.

Medina Mediterranea je především uskutečnění snu. Snu, znovu najít arabské město mého dětství. To jsou slova Abdelwahab Ben Ayeda – muže, který stojí za výstavbou celého rekreačního parku. Architektovi trvala příprava realizace jeho snu téměř 40 let. Stavět se začalo v 90. letech a od roku 2003 je nová Medina v letovisku Yasmin Hammamet v provozu s mnoha restauracemi, hotely, souks (tržišti), lázněmi hammam, vnitřním bazénem a vyhlášenou diskotékou.

Na ploše 13 ha na souši a 20 ha vodní plochy se rozkládá jeden z nejhezčích přístavů Tuniska. Přístav pro luxusní jachty a velké plachetnice byl otevřen v červenci 2003 a je obklopen moderními apartmány a romantickou plážovou promenádou. Místo pro ukotvení zde najdou lodě až do délky 110 m, a to na 740 kotvících místech. Přístav Yasmin Hammamet disponuje nejmodernější technikou a vodními zařízeními.

V blízkosti čtvrti Medina se nachází zábavní park Carthage Land pro malé i velké děti, kteří chtějí kouzelnou hůlkou nechat ožít dějiny Tuniska od Hamilkara Barky a Hanibala přes tři punské války až po byzantské a andaluské obyvatelstvo. Touto hravou cestou můžete také dohnat učivo z dějepisu.

Přístaviště v Yasmine Hammamet s jachtami
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB