Jste zde

Domů » Tunisko

Sfax

Sfax - hradby historické části města
Autor: Prof. Mortel

Přístavní město Sfax leží na pobřeží Středozemního moře, asi 270 km na jih od města Tunis. Po hlavním městě je druhým největším městem Tuniska a to nejen podle počtu obyvatel (asi 350 tisíc), ale také na základě jeho hospodářské důležitosti (vývoz olivoého oleje a sušených ryb). Proto se mu také říká "hlavní město jihu".

Sfax nemá s typickými turistickými centry mnoho společného. Na městě je přitažlivý hlavně jeho původní charakter a překrásně zachovalá medina se svými městskými hradbami. Navštívit můžete Archeologické muzeum se sbírkou mozaik, keramiky a mincí z doby římské, které byly nalezené v archeologických lokalitách v regionu. Zajímavé je také Muzeum tradičního umění "Dar Jellouli", které vedle tradičních oděvů vystavuje také dřevěná umělecká díla a domácí nástroje pro ilustraci životního stylu obyvatel po celá staletí.

Nedaleko město jsou historické pozůstatky starověkého římského města Tarapura. Přívozem se během chvíle dostanete také na skupinu ostrovů Kerkennah, které vás ohromí svými krásnými plážemi.

Sfax - Velká mešita
Autor: Prof. Mortel
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB