Jste zde

Domů » Tunisko

Ostrovy Kerkennah

Ostrovy Kerkennah s romantickým zapadajícím sluncem

Na ostrovy Kerkennah se z města Sfax dostanete lodí asi za hodinu. Návštěvou těchto ostrovů se člověk v duchu přenese na Karibské ostrovy. Oba hlavní ostrovy, Gharbi a Chergui, jsou poseté palmami a jejich prostředí je skutečně nádherné. I zde objevíte šarm minulosti, tradice a "doteky" jiných středomořských kultur. Rybáři zde ještě používají staré metody, v mělkých vodách používají k lovu trojzubec a chycené ryby pak dávají do uchycených sítí. Chobotnice jsou loveny pomocí hliněných nádob, ve kterých se zvířata svinou.

Ostrovy Kerkennah mají také bohatou minulost. Stará pevnost Borj el-Hissar je upomínkou na doby, kdy byly ostrovy obléhány Španěly, Benátčany nebo Turky. U pevnosti můžete najít pozůstatky antického města, které ukazují na velmi starou historii ostrovů. Svého času zde pobýval i vojevůdce Hannibal, když se zde zastavil při cestě do vyhnanství.

Při plavbě tradiční plachetnicí si návštěvníci mohou vychutnat klid a důstojnost těchto míst. Na ostrovech Kerkennah se nachází jen málo hotelů.
Ostrovy mají ještě jednu speciální zvláštnost, která je ve Středomoří velmi vzácná. Při odlivu dochází k odkrytí velkých ploch, které jsou potěšením pro každého procházejícího sběrače mušlí.

Ostrovy Kerkennah u Tuniska s krásným pobřežím
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB