Jste zde

Domů » Tunisko

Mahdia

Mahdia - pevnost Al Borj Al Kebir
Autor: Prof. Mortel

Pobřežní město Mahdia je tradičním prázdninovým místem v Tunisku. Bylo vybudováno na skalách úzkého poloostrova. Dlouhé, překrásné pláže u safírově zbarveného moře, velký rybářský přístav a historická medina slibují vynikající dovolenou.

Každý pátek se konají trhy u brány Skifa El Kahla, ve staré části města. Místo se promění ve skutečné doupě loupežníka Ali Baby z pohádek Tisíce a jedna noc. Staré tkadleny, vyšívačky a švadleny nabízejí krásné, tradiční kostýmy a hedvábí. Stejně fascinující podívanou nabízí také rybáři, kteří za letních večerů vyplouvají se svými loďkami na moře a stovky let starý přístav osvětlují svými laternami. Nové hotely byly vybudovány před nedávnem a poskytují turistům plný komfort.

Mahdia má také slavnou minulost, byla založena v roce 921 kalify dynastie Fatimidů a stala se hlavním městem říše Ifriqiya. Dokonce ještě zůstaly zachovány některé budovy z 10. a 11. století. Roku 1390 bylo město neúspěšně obléháno muslimskými korzáry. V centru poloostrova Mahdia se nachází pevnost Al Borj Al Kebir, která byla postavena za turecké okupace jako obrana proti Španělům.

Mahdia - minaret
Autor: Prof. Mortel
Mahdia - jedna z ulic
Autor: Prof. Mortel
Geografie: 

Tunisko, Maroko na FB