Jste zde

Domů » Tunisko

Hammamet

Hammamet - jedna z pláží
Autor: Prof. Mortel

Hammamet - to jsou krásné pláže, tyrkysově zbarvené moře a růžové květy. Turistický ráj na zemi leží v jedné z nejkrásnějších oblastí Cap Bon. Oblast je známá pro své citrónovníkové háje, jasmínové zahrady a příjemný životní styl, který si zde podél krásného písčitého pobřeží a tyrkysově zbarveného moře můžete vychutnat.

Cap Bon se nachází na poloostrově, který směřuje k Sicílii, jeho severní region je hornatý. Prostředí je známé pro rybolov, velké zemědělské vesnice, obrovské pomerančovníkové háje, vinice a pochoutky z moře. Oblast je zelená, rozkvetlá a pro život velmi příjemná.

Po městečku Hammamet je velmi příjemné se procházet. Ať již bílými uličkami staré čtvrti - Mediny nebo podél zdí staré pevnosti s pohledem na rybáře vytahující sítě. Letovisko je známé pro své překrásné písčité pláže a tyrkysově zbarvené moře. Během let se proměnilo v jeden z nejhezčích turistických cílů Tuniska.

Od 20. století bylo město vyhledávaným tajným tipem, pramenem odpočinku a inspirace pro umělce nebo známé osobnosti – mezi ně se řadí např. Winston Churchil, Oscar Wilde, André Gide, Paul Klee nebo Sophia Loren.

Na místě dnešního, turisty oblíbeného, místa leželo římské sídliště Pupput, jehož malé zbytky si můžeme ještě dnes prohlédnout. Ve 13. století zde byla postavena Španělská pevnost. Hammamet získal své jméno díky velkému množství pramenů a koupelí, název je odvozen od slova hammam – parní lázeň.

Věž v Medině, staré části Hammametu
Hammamet - archeologické vykopávky Pupput

Tunisko, Maroko na FB