Jste zde

Domů » Tunisko

Djerba

Ostrov Djerba - synagoga La Ghriba
Autor: Tab59

Djerba, nejjižnější ostrov Středomoří, byl označen cestovatelským portálem Tripadvisor v roce 2008 nejlepší turistickou destinací. Není divu, neboť sluncem prozářený ostrov okouzlil svou krásou již Odyssea a jeho doprovod. Barvy se mění od slonové kosti místních pláží, tyrkysově modré mořských lagun až k levandulově-modrému horizontu.

Rovné, nekonečné pláže zvou k odpočinku, slunění a hrám. Místo je ideální pro přečkání zimy, dlouhé procházky pod modrým nebem jsou zde velice příjemné. Pro romantiky je zde bonus navíc – západy slunce nejsou prý nikde jinde krásnější.
Milovníci kultury si zde také přijdou na své. Nabízejí se zde pro ně různé možnosti od návštěvy velmi staré mešity, synagogy La Ghriba nebo malebné hrnčířské vesničky Guellala a jejího muzea.

Dějiny ostrova Djerba sahají velice daleko, podle legendy si sladkého života na ostrově užíval už Odysseus. Pobyt Římanů na tomto území je patrný v Meninxu. Stopy v této původně berberské zemi zanechali také obyvatelé Osmanské říše – to nám dokazují překrásné pevnosti Borj El Kebir a Borj Kastil.

Guellala - hrnčířský obchod
Autor: Prof. Mortel

Tunisko, Maroko na FB